Türe Yumurta - Çiftlikten Sofranıza

Soğanlı Yumurta


Gerekli Malzemeler :

 • 6 adet Türe Yumurta

 • 3 orta boy kurusoğan

 • 1/2 çay bardağı zeytinyağ

 • tuz,pulbiber,tarçın

 

 

Yapılışı: Soğanlar halka halka doğranır. Zeytinyağda yumuşayıncaya kadar kavrulur. Tuz, pulbiber ve tarçın ile tatlandırılır. Yumurtalar kırılır. Karıştırarak pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Yumurtalı Sandviç


Gerekli Malzemeler :

 • 2 adet Türe Yumurta

 • 20 cm baget ekmek

 • 1 adet yeşil soğan

 • 1 marul veya kıvırcık

 • 1 kaşık zeytin ezmesi

 • 3-4 ceviz, tuz, karabiber, taze nane

 

Yapılışı: Yumurtalar 10dk haşlanır. Kabukları soyulur ve çatalla hafifçe ezilir. Cevizler iri parçalar halinde dövülür ve zeytin ezmesiyle karıştırılır. Ekmek boylamasına ikiye kesilir, iç tarafları hafifçe kızartılır. Alt parçasına cezizli karışım sürülür. Marul yaprağı yerleştirilir. Yumurtalar marulun üzerine yayılır.taze soğan ve nane yapraklarıyla süslenip diğer ekmek parçasıyla kapatılır.

Fırında Ispanaklı Omlet


Gerekli Malzemeler :

  • 6 adet Türe Yumurta

  • 750 gr ıspanak

  • 3 adet domates

  • 1 su bardağı kaşar peyniri

  • 200gr krema

  • 100ml süt

  • 3 yemek kaşığı mısır unu

  • 2 dilim tost ekmeği

  • Tuz, karabiber


Yapılışı: ıspanak yaprakları kaynar suya batırılır ve bir süzgeç içine alınır. Suyu süzüldükten sonra ince ince kıyılır. Domateslerin çekirdekleri çıkarılır ve küp küp doğranır. ıspanaklar domates, mısır unu ve kaşar peyniri karıştılıp yağlanmış bir fırın kabına dökülür. Ayrı bir kapta yumurtalar krema ve süt ile çırpılır. Tuz ve karabiberle tatlandırılır ve ıspanakların üzerine dökülür. En üste küp küp doğranmış tost ekmeği serpiştirilir.  180c de 35-40dk pişirilir

Yumurta Salatası


Gerekli Malzemeler :

 • 6 adet Türe Yumurta

 • 100 gr ıspanak yaprağı

 • 2 adet salatalık

 • 250 gr salatalık turşusu

 • 1 ekşi elma

 • 150 gr yoğurt

 • 1 yemek kaşığı kapari

 • 1 yemek kaşığı hardal

 • 1 yemek kaşığı mayonez

 • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu

 • Tuz

 • Karabiber

 • Acı kırmızı biber

 

Yapılışı: Yumurtalar kaynar suda 10 dk. haşlanır. Soğuk suya tutulur. Soyulur ve dilim dilim kesilir. ıspanak yaprakları şerit şerit doğranır. Elmanın çekirdekleri ayıklanır ve küp küp doğranır(kabuklu). Salatalıklar ve salatalık turşusu küçük küplere bölünür. Yoğurt, hardal, mayonez ve limon kabuğu ve suyu karıştırılıp sos hazırlanır. Salatalık, turşu, elma ve kapari bu sosla karıştırılır. Baharatlar ile tatlandırılır. Servis tabağına önce yumurta dilimleri dizilir. Tabağın ortasına kıyılmış ıspanaklar konur. Üzerine sos gezdirilir ve servis yapılır.

Yumurtalı Taze Fasulye


Gerekli Malzemeler :

 • 4 adet Türe Yumurta

 • 1 kg taze fasulye

 • 1 orta boy soğan

 • 3 adet yeşilbiber

 • 2 adet orta boy domates

 • Yarım çay bardağı zeytinyağı

 • Tuz

 

Yapılışı: Fasülyeler ayıklanır ve boylamasına ince ince kıyılır. Soğan küçük küçük doğranır. Biberler kıyılır. Domatesler küp küp doğranır. Zeytinyağı tencerede kızdırılır, soğanlar eklenir ve 5 dk. kavrulur. Önce biberler eklenir, 2-3 dk. sonra domates de konur. 5 dk. kadar pişirilir. Karışımın üstüne yumurtalar kırılır ve sürekli karıştırılır. Pişme işlemi tamamlandığında yumurtalar parça parça olmalıdır. Daha sonra fasülyeler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. 5’er dk. arayla fasülyeler karıştırılır. 3-4 kez işlemi tekrar ettikten sonra 1,5 su bardağı su  konur ve fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

 

Not; Kurutulmuş taze fasülye ile aynı yemeği yapabilirsiniz. Bunun için fasülyeleri kullanmadan önce 10 dk. haşlayın. Sonra tarifi aynen uygulayın.

Pastırmalı Yumurta


Gerekli Malzemeler :

 • 4 adet Türe Yumurta

 • 250 gr. Patates

 • 250 gr. Pastırma

 • 1 adet soğan

 • 1 yemek kaşığı tereyağı

 • 1 yemek kaşığı maydonoz

 • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

 • Tuz, Karabiber

 

Yapılışı: Patatesleri 5 dakika kaynattıktan sonra, suyunu süzüp bir kenarda beklemeye alırız. Pastırma ve soğanıtavada 5 dakika sote ettikten sonra, zeytinyağı, tereyağı ve patatesleri ekleyerek 10 dakika pişiriniz. Tuz ve karabiberi serptikten sonra, yumurtaları kırarak 5 dakika daha pişiriniz. Maydonoz yaprakları ile süsleyerek servis yapınız.

Krem Karamel


Gerekli Malzemeler :

 • 5 çorba kaşığı şeker

 • 7 adet Türe Yumurta

 • 1 paket vanilya

 • 1 litre süt

 

Yapılışı: 5 çorba kaşığı şekeri, vanilya ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Karışımı önceden ısıtılmış süt ile karıştırın. 1 çorba kaşığı şekeri ayrı bir tencerede orta hararetli ateşte iyice kahverengileşinceye kadar yakalım. Yaktığınız şekeri ısıya dayanıklı karamel kaplarına ince bir şekilde dökün. Daha önce hazırlamış olduğumuz sütlü karışımları kapların içine koyun. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yumurtalı Dürüm


Gerekli Malzemeler :

 • 8 adet Türe Yumurta

 • 2 adet yeşil biber

 • 1 büyük kuru soğan

 • 4 adet taze soğan

 • maydonoz, taze nane

 • tuz, karabiber,pul biber

 • 6 yemek kaşığı zeytinyağ

 • 4 adet yufka ekmeği veya lavaş

 

Yapılışı: Yumurtalar suda 10 dk haşlanır. Kabukları soyulur ve küçük parçalara bölünür. Soğanlar ve biberler ince ince doğranır. maydonoz ve nane kıyılır. kalan malzemelerle birlikte yumurtalara eklenir ve karıştırılır. karışım dört yufkaya paylaştırılır, dürüm yapılarak servis edilir.

Mücver


Gerekli Malzemeler :

 • 3 adet Türe Yumurta

 • 4 orta boy kabak

 • 3 yemek kaşığı un

 • 1 demet dereotu

 • tuz, karabiber

 • kızartmak için sıvıyağ

 

Yapılışı: Kabakların kabukları sıyrılır ve rendelenir. Yumurtalar un ile çırpılır. Ince kıyılmış dereotu ve baharatlarla tatlandırılır. Kabaklarla karıştırılır. Tavada kızdırılmış yağa kaşık kaşık konur ve her iki yüzü de kızartılır. Soğuk veya sıcak servis yapılır. Isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurtla sunulabilir

Peynir Sufle


Gerekli Malzemeler :

  • 4 adet Türe Yumurta

  • 125 gr gravyer peyniri

  • 25 gr tereyağı

  • 25 gr un

  • 1 çay bardağı süt

  • Bir tutam muskat (Hindistan cevizi)

  • Tuz

  • Karabiber


Yapılışı: Peynirin 25gr. yağlanmış sufle kalıplarına konur. Yağ bir tavada eritilir, un eklenip açık sarı renk alıncaya kadar kavrulur. Daha sonra süt ve tuz ilave edilip hafif ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir.Yumurta sarıları kalan peynirle karıştırılır.Aklar bir tutam tuz ile kar haline getirilir.Sarılarla birlikte tavadaki sosa karıştırılır.Karışım sufle kaplarına paylaştırılır.160 derecede 25 dk. pişirilir.

Yumurtalı Kabak


Gerekli Malzemeler :

 • 4 adet Türe Yumurta

 • 5 adet orta boy kabak

 • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

 • 1 büyük boy soğan

 • 3 adet taze soğan

 • 1 demet dereotu

 • Tuz

  • Karabiber 

 

Yapılışı: Kabakların kabukları sıyrılır ve boylamasına 4’e bölünür.1’er cm eninde doğranır. Soğanlar ince ince kıyılır. Tencerede kızdırılan zeytinyağına eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine yumurtalar kırılır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişme işlemi tamamlandığında yumurtalar parça parça olmalıdır. Sonra doğranmış kabaklar eklenir. Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Taze soğanlar ince ince kıyılır ve kabağın üstüne konur. Tencerenin kapağı kapatılır. Yemek ara sıra karıştırılıp kabağın su bırakıp bırakmadığı kontrol edilir. Eğer ihtiyaç duyulursa yeterli miktarda su eklenir. Kabaklar pişince üzerine kıyılmış dereotu serpilir ve sıcak servis yapılır.


Not;

1.Yemek piştiğinde hiç suyu kalmamış olmalıdır. Bunun için ilk aşamada gerekirse az miktarda su koyun.

2.Bu yemeği sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Cheesecake


Gerekli Malzemeler :

 • 4 adet Türe Yumurta

 • 2 adet yumurta sarısı

 • 800 gr pınar beyaz

 • 250 gr toz şeker

 • 3 yemek kaşığı un

 • 1 çay kaşığı vanilya


Tabanı için:

 • 150 gr (20 adet) pötibör bisküvi

 • 100 gr tereyağı

 • 3 yemek kaşığı toz şeker

 

Yapılışı: Bisküviler robotta un haline getirilirken tereyağı eritilir. Bisküvi, tereyağı ve şeker iyice karıştırılır. Karışım 24 cm çapındaki kelepçeli bir fırın kalıbının içine tabanını örtecek şekilde bastırarak yerleştirip buzdolabında beklemeye bırakılır. Ayrı bir kapta oda sıcaklığındaki peynir, şeker ve un mikserle iyice karıştırılır. Önce yumurtalar sonra yumurta sarıları ve en son vanilya karışıma katılarak düşük hızda karıştırmaya devam edilir. Kalıp bir fırın tepsisine yerleştirilir. Peynirli karışım içine boşaltılır ve 225c'de 12 dk. pişirilir. Daha sonra fırın 200 dereceye indirilir ve 50 dk. daha pişirilip fırından alınır. Bir bıçak yardımıyla cheesecake'in üst kenarları kalıptan ayrılır. Soğuduktan sonra kalıbın üzeri bir folyoyla kapatılarak buzdolabında en az 6 saat bekletilir.


Not;

1.Yemek piştiğinde hiç suyu kalmamış olmalıdır. Bunun için ilk aşamada gerekirse az miktarda su koyun.

2.Bu yemeği sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz.

Ispanaklı Yumurta


Gerekli Malzemeler :

 • 8 adet Türe Yumurta

 • ½ kg ıspanak

 • 4 yemek kaşığı tereyağı

 • 1 adet soğan

 • 55 gr. un

 • 50 gr. Kaşar peyniri

 • 1-2 dövülmüş sarımsak

 • Tuz, Karabiber

 

Yapılışı: Yumurtaları 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, soğuk suda bir süre bekletiniz. Sıcaklığı gittikten sonra kabuklarınız soyunuz. Yumurtaları ortadan 2 ye kesiniz. Bu arada ıspanakları tavaya yerleştirip, kapağını kapatarak 3-4 dakika pişiriniz. Ayrı küçük bir tavada 1 çay kaşığı yağı kızdırınız. Soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar, 5 dakika bu yağda sote ediniz. Ispanağı da karıştırıp, pişirme kabının tabanına yerleştirin.


Yağın geri kalanını küçük bir tavada eritiniz. Unu ve hardalıda ekleyip 2 dakika kadar çeviriniz. Tavayı ateşin üstünden alıp yavaşça sütü ekleyiniz. Sütü tamamen döktükten sonra tekrar ateşin üzerine alınız. Servis için fırınınızı önceden ısıtınız.  Pembeleşene kadar fırında tutunuz. Servis ediniz.

Sebzeli Menemen


Gerekli Malzemeler :

 • 2 adet pırasa

 • 8-10 ıspanak yaprağı

 • 200 gr. domates

 • 3 adet sivri biber

 • 40 gr. tereyağı

 • 6 adet Türe Yumurta

 • 1 demet maydonoz

 • Tuz, Karabiber, Pul biber

 

Yapılışı: Pırasaları temizleyip ince ince doğradıktan sonra ıspanak yapraklarını kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Maydonozu kıyın.


Bir tavada tereyağını kızdırıp pırasayı içine atıp kavurun. Küp küp doğranmış domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanak ve doğranmış sivri biberi de ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Yumurtaları üzerine kırıp tuz, karabiber ve pul biberide ilave edin. Tahta kaşıkla hafifçe karıştırıp 5 dakika pişirin. Menemenin üzerine maydanozu serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

Yuvarlanmış Omlet


Gerekli Malzemeler :

 • 8 adet Türe Yumurta

 • 2-3 yemek kaşığı süt

 • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

 • Yarım acı biber

 • 2 diş sarımsak

 • 110-170 ge keçi peyniri

 • Tuz Karabiber

 

Yapılışı: 2 adet yumurtayı biraz sütle karıştırarak dört adet ayrı omlet yapın. Baharatı ekleyin. Bir iki kaşık zeytin yağını omlet tavasına döküp, orta ateşte kızdırın, ancak yağ çabuk kızdırılmamalıdır.


Gereken miktardaki çırpılmış yumurtayı yavaya döküp, orta ateşte pişirin. Her iki tarafınıda çevirip yumurtaların kıvama gelmesini bekleyin. Sarımsak Keçi peynirini ekleyin, omleti çevirin, kapağını kapatın. Omleti tavadan alıp sıcak servis ediniz.

Türe Yumurta - Haklı Müşteri Hattı Web Tasarım Ankara